Jak zrobić idealne guacamole?

Opis

Na guacamole znajdziemy mnóstwo przepisów, możemy sobie także pozwolić na wiele wariacji w tym zakresie. Jeśli chcemy sprawdzonego sposobu, przygotujmy jedno avocado i wyjmijmy z niego pestkę (koniecznie miękkie).

Do tego uszykujmy sparzonego pomidora, papryczkę chilli, dwa obrane ząbki czosnku, sok z limonki, czerwoną cebulę oraz pęczek świeżej kolendry. Miąższ avocado dokładnie wydrążmy, pomidora, cebulę, czosnek i papryczkę chilli drobno posiekajmy i całość wymieszajmy.

Następnie pokrójmy kolendrę i dodajmy do naszej mieszanki. Na koniec wystarczy dodać szczyptę soli, skropić sokiem z limonki i wszystko zmiksować. Taki dodatek możemy serwować do wszystkich dań kuchni meksykańskiej, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Smacznego!

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X