Zupa fasolowa z włoskim pesto

Sposób przygotowania

Krok 1

Zawartość słoików przelewamy do garnka lub większego rondla. Stawiamy na małym ogniu. W międzyczasie na suchej patelni prażymy pestki dyni.

 

Krok 2

Świeże liście bazylii, pestki dyni, parmezan oraz czosnek wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Dodajemy do zupy pod koniec gotowania.

 

Krok 3

Zupę wlewamy do małych miseczek, najlepiej bulionówek. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem - w szczególności podpieczona w piekarniku ciabatta podkreśli wyjątkowy smak potrawy. Smacznego!

Składniki

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X