Kapuśniak z boczkiem i klopsikami

Sposób przygotowania

Krok 1

Bułkę tartą moczymy w ciepłej wodzie. Cebulkę i kolendrę drobno siekamy. Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy jajko, namoczoną bułkę tartą oraz cebulę i kolendrę, przyprawiamy solą i pieprzem.  Następnie formujemy małe klopsiki.

 

Krok 2

Zawartość słoików przelewamy do garnka lub większego rondla. Stawiamy na małym ogniu. Po upływie paru minut wrzucamy uformowane klopsiki i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy dwie łyżki przecieru pomidorowego i doprawiamy kminem rzymskim.

 

Krok 3

Zupę wlewamy do małych miseczek lub głębokich talerzy. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem – w szczególności razowe podkreśli wyjątkowy smak potrawy. Smacznego!

 

Składniki

  • Kapuśniak z boczkiem
  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • jajko
  • bułka tarta
  • cebula
  • pieprz i sól
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • kmin rzymski
  • pęczek świeżej kolendry

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X