Letnie gołąbki

Sposób przygotowania

Krok 1

Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy. Dokładnie oczyszczone wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą i dodajemy łyżeczkę soli. Następnie doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20 minut. W połowie tego czasu, wrzucamy zawartość słoików do oddzielnego garnka i podgrzewamy gołąbki, często mieszając.

 

Krok 2

Marchewki blanszujemy - dokładnie myjemy, a następnie wrzucamy na 3 minuty do naczynia z wrzącą wodą. Po tym czasie, przekładamy do naczynia z wodą z lodem. Szczypiorek i koperek myjemy i dokładnie siekamy.

 

Krok 3

Gotowe gołąbki wykładamy na talerz razem z ugotowanymi ziemniakami i polewamy sosem. Następnie układamy marchewki i całość posypujemy posiekanymi ziołami. Smacznego!

Składniki

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X